Осемкратният световен рали шампион Себастиан Ожие е бил въвлечен в пътен инцидент в Полша, подготвяйки се за състезание, обявиха от тима му. В инцидента пострадали общо четирима души.

Френският пилот карал със своя навигатор по път, който ще бъде използван за Рали Полша, което стартира в четвъртък, когато се ударили черно в автомобил, движещ се в обратната посока, предават местните медии.

„Себ и Венсан са били въвлечени в пътен инцидент по време на разузнаване за Рали Полша и са били откарани за медицински прегледи“, споделиха от отбора Тойота Газу Рейсинг в пост в социалната мрежа Х.

Говорителят на полицията от северния полски град Олщин Томаш Марковски потвърди за инцидента, който е станал около 09:30 часа сутринта. В другата кола двамата пасажери са били на възраст 69 и 67 години. Марковски добави, че шофьорите на двата автомобила са били транспортирани до болница с хеликоптер, докато останали двама души са били закарани с линейка. Все още не се знае какви са травмите на пострадалите, но и четиримата били в съзнание, когато на място пристигнали парамедиците. Служителите на реда работят по изясняване причините за инцидента.