Финалното класиране от двата дни приключи с по-предна позиция за Григор Григоров, който успя да извоюва 13-то място, след оспорвана надпревара с още 65 пилоти в престижното рали Идрия - последен кръг от словенския национален рали шампионат и зона от европейския рали трофей. Изключително тежките метеорологични условия и през двата състезателни дни затрудниха максимално пилотите, тъй като проливният дъжд почти не спираше.

"Трасетата не бяха точно това, което очаквах, защото Словения се слави с етапи и сцепление, подобни на тези в Италия и Франция, но избраните от организаторите тази година бяха доста сложни и опасни", коментира Григоров след състезанието. 

"Първия етап в събота започнахме внимателно, а във второто преминаване натиснахме по-здраво и разбира се - резултатът ни беше добър. През нощта дъждът се усили и температурите паднаха. Неделният ден започна с клсически етап за ралито, който се караше 3 пъти през деня и беше удобен за тестове на настройките по автообила. Следващия етап беше и моят любим, но за съжаление тръбата на парното изпадна от вибрациите и цялата лява страна се запоти, а видимостта ми беше почти напълно ограничена, като до края на етапа трябваше да гледам през малък сух процеп на прозореца”, разказа пилотът.

"До края на ралито поддържахме сигурно темпо, като се опитвах да бъда здраво стъпил на пътя и да не позволявам на аквапланинг да ме отстрани от напредварата като много други мои колеги. Бих казал, че това бяха най-тежките условия, в които съм пилотирал, особено като добавим към това тесните и кални трасета, ситуацията стана още по-сложна. Доволен съм, че сме на финала с добро каране на някои от етапите и без поражения по автомобила, за разлика от други наши колеги", допълни Григоров. 

Той коментира силната конкуренция и добрата организация, като похвали екипа на Рок Турк за професионалното техническо обслужване. 

“Радвам се, че бях част от техния отбор и бих казал, че втората национална шампионска титла, която Рок спечели не е случайна. Янаки, както се очакваше, се представи убедително и нямахме никакви проблеми в навигацията”, каза Григоров за навигатора си и изказа благодарност. 
“Отборът вече е окомплектован и се надявам през новия сезон да разгърнем потенциала си в максимална степен, благодарение и на генералните ни спонсори от “ЕНЕКОД”. 

Този уикенд Григоров ще кара на рали “Спринт вида”, област Видин. Това е едно от най-добре организираните подобни събития у нас, в което тази година се очаква да вземат участие рекорден брой екипажи. На навигаторското място ще бъде приятелката на Григор Григоров Джулиана Василева.