Тази седмица екипът на Григоров рейсинг тийм проведе предварителни тестове за рали "Идрия" 2018 г, което ще се състои този уикенд в Словения.

Тестът се състоя на реновирания път към с. Годлево с подкрепата на община Разлог и Районно управление Банско. Изключително подходящо трасе за допълнителни настройки на техния автомобил Peugeot 208 R2 и доста по-различно от обичайното. Пътят е в перфектно състояние и много наподобява етапите на "Идрия".

Отборът отправя специални благодарности към кмета на община Разлог - инж. Красимир Герчев, кметa на с. Годлево - Величка Алуминова, началника на РУ-Разлог - гл. инсп. Христо Арнаудов и началник отдел "Социални дейности" към същата община - Петранка Ушева.

Титулуваният състезател Григор Григоров споделя, че е имал належаща нужда от подобен тест, защото предстоящото рали в Словения е без шейкдаун, а самият той е направил дълга пауза поради тежкия битов инцидент на навигатора му Петър Сивов.

За рали "Идрия" на дясната седалка до Григоров ще застане небезивестният Янаки Янакиев. Двамата бяха екипаж в едномарковия шампионат Hyundai Racing Trophy и дори спечелиха дебютния сезон на изданието.

За настоящите събития Григор споделя:

"Изключително съм радостен, че с Янаки ще седнем отново заедно в един кокпит. На теста почти не е имало нужда от сработване помежду ни, тъй като на него му е добре позната ситуацията с R2 автомобил. В пъти по-силни сме от преди, с много по-сериозни амбиции!"

Янакиев допълва:
"С удоволствие отново ще бъда част от Григоров рейсинг тийм. Въпреки че от доста дълго време не сме били екипаж, се надявам на едно добро класиране и да се слушаме един друг, както преди!"

Автомобилът на отбора ще бъде сервизиран от екипа на словенския пилот и техен партньор Рок Турк - "OPV Sport". Надпреварата ще бъде една генерална репетиция за съвместните им отношения, които следва да продължат за сезон 2019.