Усмихнатата ранна неделна утрин в Твърдица не предлолагаше събитията, които станаха само няколко часа по-късно.

11-ото рали "Твърдица - Елена" вървеше отлично, а в неделя трябваше да се затворят останалите 3 етапа, след като в събота преминаха 4 етапа от надпреварата.

По цялото трасе имаше хора, очакващи интересно състезание и борба по завоите из балканското трасе. 

Имаше атмосфера, а около палатките на зрителите разпръснати по трасето цареше весел глъч от детски смях и разговорите на възрастните за това кой ще премине най-добре отсечката от петия етап "Твърдица - Елена", който беше дълъг 28,8 километра.

С колеги бяхме застанали на едно от хубавите места за наблюдаване на колите, а именно разклона за хижа Чумерна.

Твърдишки проход

източник: Николай Пашкуров/Gong.bg

Автомобилите започнаха да преминават един след друг, а публиката наблюдаваше със затаен дъх карането на пилотите по пътя към Елена.
 

В един момент от радиото на маршала до нас се чу лошата вест за катастрофата на Тодор Славов, а публиката замлъкна в очакване на новини. Последва отмяна на етапа, а след това и на ралито.

В града разбрахме и за трагедията, която беше станала с балканския шампион за 2013 година.

Твърдица

източник: Николай Пашкуров/Gong.bg

В събота имах възможността да наблюдавам старта на ралито в първите завои на надпреварата, а Тодор Славов ги премина перфектно, но повреда в хидравличната система го извади от трасето.

В неделя не успях да видя карането му, катастрофата беше километри по-надолу.

Пилотите са големи мъже, доказали са го, а един от тях - Тодор Славов ще грее като звезда на небосклона и няма да бъде забравен.

Почивай в мир, Тодоре!