След като световният шампион започва своя път на UEFA EURO 2016, сега е време това да стои и европейският! Испания започва своя поход във Франция с труден сблъсък срещу силния тим на Чехия.

Двубоят е от 16 часа и ще бъде излъчван свободно по Gong.bg.

"Ла фурия роха" се цели в безпрецедентна трета европейска титла, а силен старт на шампионата ще е ключов особено предвид тежката група, в която са още отборите на Хърватия и Турция.

Испания е в серия от 8 поредни победи в официални мачове, но пък подготовката за UEFA EURO 2016 завърши с горчив привкус след поражение с 0:1 от Грузия само преди 6 дни. В същото време Чехия се подготви за шампионата с победи над Малта (6:0) и Русия (2:1) и поражение от Корея (1:2).

Испания и Чехия са играли помежду си 9 пъти, а статистиката е в полза на испанците - 5 победи, 1 равенство и 3 загуби.

На стадиона в Тулуза обаче това няма да има значение, а момчетата на Павел Върба ще опитат да вземат нещо от един от фаворитите на турнира.

В неговия отбор единственият проблем е наказанието на Марек Сухи, а Върба обеща свободна роля по терена на звездата Томаш Росицки.

Неговият колега Висенте дел Боске няма никакви проблеми със състава и може да разчита на най-доброто. Давид Силва може да изиграе своя мач №100 за Испания.

Предполагаеми състави:

Испания: Касияс; Хуанфран, Пике, Рамос, Алба; Бускетс; Силва, Фабрегас, Иниеста, Нолито; Мората.
Чехия: Чех; Кадерабек, Сивок, Кадлец, Гебре Селасие; Дарида, Плашил; Дочкал, Росицки, Крейчи; Несид.

 

Съдия на двубоя ще бъде Жимон Марчиняк.