Белгия може да направи промени в състава си за мача срещу Ирландия от груповата фаза на Евро 2016 в търсене на първи три точки на шампионата във Франция, заяви селекционерът на белгийския отбор Марк Вилмотс.

"Утре ще има между две и десет промени в състава. Само мястото на вратаря е сигурно", коментира Вилмотс пред репортери.

Специалистът не пожела да каже дали ще остави основния халф Кевин де Бройне на резервната скамейка.

"Имаме нужда от футболисти, които играят бързо между линиите. Нашият приоритет е бързото движение на топката. Трябва да докосваме кълбото само по два пъти, когато разиграваме. Ключът към спечелването на мача може да се крие в доброто използване на крилата. Имаме гарантирани само три мача по време на турнира и не може всички да получат игрови минути в тези срещи. Ние наблюдаваме тези, които работят много и се раздават по време на тренировките. Такива футболисти автоматически получават шанс за изява в титулярния състав. Ако нещо се обърка, аз поемам отговорността. Сега очаквам реакция от отбора. Смятам, че всички са амбицирани", коментира още Марк Вилмотс.

Очаква се Дрийс Мертенс и Яник Караско да бъдат титуляри в отбора на "червените дяволи".

Мачът от група "Е" между Белгия и Ирландия е в събота в Бордо. Белгийците са без спечелена точка на Евро 2016, докато ирландците направиха равенство срещу Швеция.