Гарет Бейл определено е една от звездите на UEFA Euro 2016.

Лидерът на Уелс сподели емоциите след инфарктната загуба от Англия, и още много, в откровено интервю за УЕФА.

"Всеки мач, който губиш по такъв начин, е съкрушителен. Особено срещу англичаните," призна с усмивка Бейл. "Нормално бе да сме разочаровани, но поговорихме, преживяхме го, и няма да ни повлияе, готови сме за следващия мач."

В понеделник Уелс среща Русия в нов двубой от група В.

"Ние говорим след всеки мач. Събираме се, обсъждаме, разбира се, предпочитаме да не е след загуба, но си казахме, че всеки трябва да се гордее с направеното. Нямахме късмет, но трябва да продължим, имаме много още, за което да се борим," продължи той.

Коментирайки ситуацията, в която двама негови съотборници се хвърлиха самоотвержено да блокират един удар на Уейн Рууни, Бейл разказа: "Така ние показваме страстта си, че сме готови на всичко за отбора. Те са за пример, опитваме се да правим всичко, за да побеждаваме."

Какво им е казал селекционерът след двубоя? "Нормалните неща, че е кофти да загубиш така мач, но че трябва да се гордеем със себе си. Цялата нация е с нас, хората на стадиона, всички в Уелс. И да продължаваме да се борим, заради нас и заради тях."

"За нас ситуацията е нова, има напрежение. Но е приятно, всеки иска да е част от такива мачове. Имахме своите върхове и спадове, в такива мачове като този с Англия. Дано следващият мач да е повече с върхове," отбеляза звездата на Реал Мадрид.

"Аз имам своите задължения, особено в защита. Всеки работи здраво за другия на терена," сподели той. "Работим като отбор. Защитаваме се от върха. Така идват успехите ни."

Дали слабите игри на Русия дотук ще помогнат на Уелс? "Не гледаме тези неща. Това е отделен мач, ние трябва да сме готови. Дали Русия е добра или слаба, не е наша работа. Ние трябва да сме готови за най-добрата версия на Русия. Ще се подготвим възможно най-добре, и ще се опитаме да победим."

Има ли значение възрастта, фактът, че Русия има застаряващ състав? "Това прави разлика в доста мачове, нивото на физическа подготовка. Знаем, че Русия е страхотен отбор, но ние ще влезем в мача със самочувствие, ще се опитаме да спечелим, и да се класираме напред."

Напрежението от значението на мача с Русия? "Мисля, че определено има напрежение, не само сега, но и в предните два мача. Но смятам, че се справяме отлично с него. Свикнахме с напрежението от двата мача дотук, затова повече се вълнуваме от шанса, че можем да се класираме за осминафиналите с този мач и победа."