Селекционерът на Турция Фатих Терим смята, че малкото игрово време на капитана на отбора Арда Туран няма да му се отрази на представянето му утре в първия мач на тима срещу Хърватия на старта на група D на Евро 2016. За турците това е първо участие на голям футболен форум от осем години насам.

Терим, който кара своя трети период начело на турския отбор, като този път успя по най-драматичния начин да заведе своите играчи на финалите.

Туран пък, който в момента е рекордьор по брой изиграни мачове за страната, започна да играе през януари, когато падна трансферното ембарго на клуба му Барселона, а се присъедини към отбора още есента на 2015-а година.

"Той е важен играч за нас без значение колко играе за Барселона. Ясно е, че имаше някои физически проблеми с него и ние се опитахме всеки един следващ ден да подобряваме състоянието му. И в момента смятам, че се намира в най-добрата си форма, коментира Терим.

Турция има изобилие от атакуващи полузащитници, а днес отлично настроение демонстрира и Хакан Чалханоглу. Докато нападателят Бурак Йълмаз има проблеми с контузия, а самият Терим не го разпознава като първи избор за атаката въпреки безспорния му принос в квалификациите.

"Ние ще играем утре с един нападател. Разбира се, имаме опция да започнем и с двама, но аз предпочитам да играем по начин, който е познат на момчетата. Смятам, че имаме чудесен отбор, който се напасва всеки ден повече и повече.

Турция има една загуба в последните 16 мача, като в това число влизат и контролите с Англия, Швеция и Австрия.

Опитният треньор взе отношение и по политически въпроси, като заяви, че е много афектиран от последните терористични атаки в родината му. 11 човека загинала в последната атака в Истанбул, а други двама станаха жертва на кола-бомба в Анкара.

"Невъзможно е да мислим само за футбол, когато се случват такива неща. Играчите също се вълнуват и такива сцени не им влияят добре. За нас, за нашата култура, футболът е мост между приятели, част от живота, обяви Терим./БТА