Реал Мадрид официално обяви, че през новия сезон треньор на отбора ще бъде настоящият селекционер на Испания Жулен Лопетеги. Назначението чисто документално ще стане факт след края на Мондиал 2018.

„Жулен Лопетеги ще стане треньор на Реал Мадрид след края на Световното първенство в Русия”, гласи официалното изявление от страна на клуба. „Клубът също така обявява, че договорът на Жулен Лопетеги ще бъде за следващите 3 години.”

„Жулен Лопетеги ще се присъедини към клуба след края на участието на испанския национален тим на Световното първенство, след като води представителния отбор през последните 2 години.”

В последните дни за овакантения от Зинедин Зидан пост се спрягаха редица имена, в това число Маурисио Почетино и Андре Вилаш-Боаш. Интересното бе, че Лопетеги изобщо не бе споменаван сред потенцианите кандидати за поста. Нещо повече - не толкова отдавна 51-годишният специалист удължи договора си с "ла фурия" и срокът бе удължен до лятото на 2020 година.

Жулен Лопетеги

източник: Gulliver/Getty Images

На Мондиал 2018 Лопетеги ще се изправи лице в лице срещу един от основните играчи на „белия балет” – Кристиано Роналдо, чийто Португалия се намира също в група B заедно с Испания.

Зинедин Зидан изненада света със своето оттегляне в края на миналия месец, след като донесе безпрецедентна трето поредно отличие от Шампионската лига в клубната витрина. То стана факт на 26-и май след победа 3:1 над Ливърпул във финала в Киев. Пет дни по-късно легендата на Реал Мадрид обяви публично решението си да напусне.

Още по темата:

Реал Мадрид сведе до четирима кандидатите за нов треньор

Зизу: Не знам какво ще правя за в бъдеще

Бомбата "Кристиано" не се деактивира само с пари и смяна на Зидан

Разногласията, които накараха Зидан да си тръгне от Реал