Във вечерта преди да си подаде оставката Зинедин Зидан е провел разговор с Флорентино Перес относно трансферните планове на клуба. Основна тема на разговор са били играчите, които президентът на Реал Мадрид е искал да бъдат привлечени, както и тези, с които клубът е трябвало да се раздели, твърди "AS".

Зидан е настоял за привличането на Еден Азар и е бил готов в сделката с Челси да бъде включена Карим Бензема, докато Флорентино Перес категорично се е противопоставил на подобен ход.

В същото време пък Зидан не е бил съгласен с вманиаченото преследване на Перес към стража на Манчестър Юнайтед Давид Де Хеа, който все още е една от големите трансферни цели пред клуба от испанската столица.

Очевидно Зизу е предпочитал отборът да се спре на друг вратар, но в крайна сметка Перес си е знаел своето и е искал или Де Хеа, или никой друг в тима.

Разговорът в крайна сметка е завършил с много остра реакция от страна на Зидан, който е казал на Перес, че всичко между двамата е приключено и той ще подаде своята оставка, а президентът на Реал Мадрид ще може да направи състава, който иска. Няколко часа по-късно Зизу подаде своята оставка.