След като бившият френски национал Франк Лебьоф поиска Пол Погба да бъде забит на резервната скамейка за откриващия мач на Франция от Мондиал 2018, сега друга легенда от близкото минало – Греъм Сунес призова селекционера Дидие Дешан да стори същото.

При последната си публична изява треньорът на „петлите” заяви, че е „много вероятно” Погба да бъде сред стартовите 11 за двубоя срещу Австралия на 16 юни. Критиките към играча на Манчестър Юнайтед не спираха да валят още в хода на сезон 2017/2018, като основните забележки са за това, че не може да му се гласува доверие в големите мачове.

Сунес посочи като аргумент действията на Жозе Моуриньо в Юнайтед, който редовно оставяше най-скъпата покупка в клубната история на пейката. „Има доста въпросителни около Франция”, заяви Сунес.

„Точно както се случва с Жозе Моуриньо в Юнайтед, Дидие Дешан също не може да намери тактическа система, която вади на показ най-доброто от Пол Погба.”

„Трябва да се вземе окончателно решение по този въпрос. Просто на Погба не може да му се има доверие като централен полузащитник и в крайна сметка Дешан ще го проумее. Той би могъл да го използва като жокер от резервната скамейка.”

„Например ако водиш с 1:0, няма да го пуснеш с цел да „затвориш” мача. Ако догонваш в резултата, той би могъл да свърши нещо, но като цяло все още не разбира напълно какво е да играеш в полузащитата”, допълни Сунес.

Още по темата:

Погба: Никой не може да ми казва как да играя

Френска легенда: За Погба има едно удачно място - пейката

Дешан: Погба не може да прави всичко

След Погба, Дешан брани и Уго Лорис