Звездата на Манчестър Юнайтед и френския национален отбор Пол Погба не остана длъжен на своите критици в дните преди началото на Мондиал 2018.

25-годишният халф изкара тежък втори сезон при „черевните дяволи”, като почти постоянно бе обект на атаки от страна на анализатори и бивши играчи на клуба.  Освен всичко друго взаимоотношенията му с мениджъра Жозе Моуриньо също бяха далеч от идеалните, като на няколко пъти медиите в Англия съобщаваха за пререкания помежду им. Погба не успя да блесне в почти нито един от важните мачове за „червените дяволи” през кампания 2017/2018, а това се видя особено ясно при изненадващото отпадане от Севиля в 1/8-финалите на Шампионската лига.

Имаше случаи, когато Моуриньо по явен начин вадеше Погба от състава си и отправяше публични намеци, че той трябва да докаже класата си. Не на последно място полузащитникът предизвика и множество дискусии с избора си на екстравагантни прически.

„Винаги съм бил такъв”, коментира Погба пред „Франс Футбол”. „Когато съм печелил, винаги съм играл по моя начин. Такъв е стилът ми.”

„Никой ням да си помисли да критикува Меси, докато той се разхожда из парка.”

„Ако той вкара хеттрик, дали някой ще каже: „А, ама той само се разхожда по терена.”? Не. Затова никой не може да ми казва как да играя.”

„Ако днес съм стигнал дотук, то това е следствие на моя стил. Никой не ми е казвал как трябва да се държа. Това е моят футбол, това е всичко.

„Хората имат право да го харесват или не. Дали имам нужда да ме обичат? Дали имам нужда хората да съдят за мен по различен начин? Или да говорят по-добре за мен?”, риторично запита Погба.

Още по темата:

Дешан определи окончателния състав на Франция за Мондиал 2018

Моуриньо отсече: Погба остава

Погба: Нямам проблеми с Моуриньо

Погба развеселен от двойния аршин спрямо него