Бившият френски национал Франк Лебьоф се изказа изключително остро за звездата на отбора Пол Погба. Според централния защитник, който беше част от първия по рода си шампионски състав на „петлите”, спечелил в поредни турнири световната и европейските титли, най-скъпият играч на Манчестър Юнайтед изобщо не заслужава да бъде титуляр на Мондиал 2018.

През последните месеци върху главата на 25-годишния Погба се изсипаха един куп критики относно слабото му представяне в големи мачове. Стигна се дотам, че мениджърът на „червените дяволи” Жозе Моуриньо няколко пъти демонстративно го остави извън титулярния състав.

Според Лебьоф националният селекционер на Франция Дидие Дешан трябва да подходи по съвсем същия начин за откриващия двубой срещу Австралия на 16-и юни. „Погба се намира под огромно напрежение и е жестоко критикуван”, коментира Лебьоф.

„Не мисля, че в събота той ще играе в контролата срещу САЩ, дори не съм сигурен, че ще започне Световното като титуляр. Корентен Толисо се представя по-добре от него. Мисля, че същото може да се каже и за Блейс Матюиди.”

„Имам предвид, че Погба има талант, но през последните 2-3 години не сме видели нищичко от него в националния отбор. Погба говори само за спечелването на „Златната топка” и сега се постави сам в ситуация, при която не може да подплати собствените си твърдения.”

„Считам го за добро момче и смятам, че има талант, но сам се поставя под огромно напрежение, твърдейки, че иска „Златната топка”, че той е ключът за националния тим, че иска да бъде №1. Стига си говорил толкова, а работи усърдно”, добави Лебьоф.

Още по темата:

Погба: Никой не може да ми казва как да играя

Дешан обяви окончателния състав на Франция за Мондиал 2018