Селекционерът на Франция Дидие Дешан окачестви Пол Погба, като абсолютно завършен полузащитник, но също така отчете, че халфът на Манчестър Юнайтед не може да върши всичко на терена.

Погба бе далеч от своето най-добро представяне при победата на „петлите” срещу Италия с 3:1 и бе сериозно разкритикуван от мнзоина, като точно вследствие на това дойде изказването на Дешан.

„Пол всъщност е полузащитник. Не е №10, не е нападател. Възможно е винаги да вкарва, но всъщност не му е това работата на терена. Има огромен потенциал, а това е най-важното във футбола”, сподели Дидие Дешан пред репортери.

„Говорихме за срещата с Италия и Пол сам призна пред мен, че това не е бил най-добрият му мач. Беше му гадно след срещата. Отборът ми се нуждае от него и не смятам, че едно по-слабо представяне трябва да бъде изговаряно толкова много. Особено, когато става въпрос за приятелска среща”, довери Дешан.

Франция стартира своята кампания на Мондиал 2018 на 16 юни, когато ще играе срещу Австралия. Другите два отбора в група „С” са Перу и Дания.