Плеймейкърът Месут Йозил продължава да трупа негативи пред германските фенове, след като влезе в открит конфликт с част от тях още на стадион „Казан Арена” непосредствено след срамното отпадане на световния шаампион.

„Маншафта” се сгромоляса гръмко в група Е, като загуби с 0:2 решителния двубой срещу Южна Корея и завърши на последно място. Напред към елиминациите продължиха Швеция и Мексико. Това е първият път от далечната 1938 година насам, когато германците не успяват да прескочат груповата фаза в световни финали.

Логично немските привърженици на стадиона хич не бяха доволни и когато разочарованието отслабна, дойде ред на яростта. През последните седмици Йозил определено не може да мине за популярна личност в родината си не само заради бледите изяви на терена, но също заради скандалната снимка с президента на Турция Реджеп Ердоган.

Тези привърженици, които се оказаха близо до тунела, през който играчите се прибираха към съблекалните, не спестиха нищо на любимците си. Нервите на 29-годишния Йозил не издържаха и той тръгна да се репчи на малка група фенове, която го атакува персонално. Стигна се дотам, че хора от щаба на германския национален тим трябваше да застанат между враждуващите страни, за да не се стигне до по-сериозни инциденти.

Още по темата:

Случи се! Безобразен отбор на Германия аут от Мондиал 2018!

Линекер прати в историята вечната теза

Прокобата над шампионите тегне вече трети Мондиал

За първи път от 1938 Германия отпада още в групите

Глас от Англия: В лагера на Германия има нещо нередно

Льов пое отговорност, намекна за напускане

Хаман: Германия граничеше с възмутителното