Германската легенда Дитмар Хаман упрекна жестоко настоящите футболни национали за начина, по който отпаднаха още в груповата фаза на Мондиал 2018.

„Бундестимът” падна с 0:2 от Република Корея и завърши на последно място в група F, докато напред за елиминациите продължиха Швеция и Мексико.

„Длъжни сме да ги критикуваме за начина, по който представиха германския футбол”, заяви бившият играч на Байерн Мюнхен и Ливърпул.

„С този инцидент при Нойер (който загуби топката далеч напред на терена и Корея вкара втори гол на празна врата – б.р.) към края, нещата граничеха с възмутителното, защото не по този начин се представяше немския футбол през последните 4 или 5 десетилетия.”

„На терена липсваха лидерите, но извън терена това как представяха Германия ме разочарова най-много.”

„И аз като германски национал съм бил елиминиран в групова фаза на Европейско първенство, но трябва да се държиш по определен начин, а те не го направиха. Това е най-дразнещото.”

„Йоги Льов сега ще се изправи пред въпроса дали е точният човек за поста. Може би решението в тази връзка вече е извън неговите ръце. Ще трябва да отговаря на въпроси защо Световното първенство приключи по такъв катастрофален начин. Преди турнира той подписа договор за още 2 години, така че реално би водил Германия в следващите 4”, добави още Хаман.

Още по темата:

Случи се! Безобразен отбор на Германия аут от Мондиал 2018!

Линекер прати в историята вечната теза

Прокобата над шампионите тегне вече трети Мондиал

За първи път от 1938 Германия отпада още в групите

Глас от Англия: В лагера на Германия има нещо нередно

Льов пое отговорност, намекна за напускане