Англия постигна победа с 4:0 като гост на Малта в мач от група F на световните квалификации и поведе в класирането.

В другите два мача от групата, Шотландия отказа Литва също като гост с 3:0, а Словакия взе ценна победа с 1:0 над Словения.

Така Англия воде със 17 точки в групата, пред Словакия с 15, Шотландия и Словения са с по 11, Литва - с 5, а Малта остава без нито една.

В сърцето на Малта, домакините се бориха храбро, като изоставаха само с 0:1 чак до последните десетина минути.

Англия нямаше много интересни идеи, като отбеляза два гола чак в добавеното време, но владееше топката и контролираше събитията.

Още в първата минута Рахийм Стърлинг се озова в наказателното поле с топка в крака, но бе блокиран в последния момент.

Очаквано англичаните атакуваха, а домакините се отбраняваха с всички сили. 

Атаките на гостите идваха на талази, но талази, всеки един отбиван пред наказателното поле. Хари Кейн не успя да преодолее стража на Малта в четвъртата минута, а в 11-та Деле Али не намери целта.

Малта изобщо не се отказваше, но нямаше и много възможности да тръгне напред, като Андре Шембри отправи може би най-опасния удар за тима в 50-та минута.

В 53-та минута съпротивата на домакините най-после падна, когато топка, центрирана в пеналта стигна до Деле Али, който успя между трима да я прати към Хари Кейн, който от пет метра реализира.

След това двубоят премина в доста кротко темпо, без особено интересни ситуации.

Чак в 86-та минута Райън Бъртранд с далечен удар от разстояние направи 2:0 за Англия. Вратарят на Малта също не се намеси добре и позволи да се стигне до попадение.

Дани Уелбек направи 3:0 в първата минута от добавеното време, като засече с трудно, но ефектно изпълнение едно центриране отдясно.

Във втората минута от продължението Хари Кейн оформи финалното 4:0, след отлично подаване на Маркъс Рашфорд към оставения непокрит нападател в пеналта.