Кристиано Роналдо и Лионел Меси вече няма да радват феновете на Мондиала в Русия. Националните селекции на двамата виртуози – Португалия и Аржентина бяха елиминирани съответно от Уругвай и Франция на осминафиналите, а според испанското издание AS при все отсъствието на двамата магьосници от значимия форум, „Златната топка“ може да се сдобие с нов носител.

За последно тя попада в ръцете на нападателя на Реал Мадрид, като тя бе негова пета. Същият брой има и Меси.

Според изданието двама французи и един бразилец се очертават като основни фаворити за най-престижната индивидуална футболна награда. Става дума за Антоан Гризман, Килиан Мбапе и за Неймар.

Мбапе изигра основна роля за класирането на „петлите“ на четвъртфиналите. Той наниза два гола за успеха на Франция над Аржентина с 4:3. Така 19-годишният талант вече натрупа 3 попадения на сметката си. Колегата му Гризман се разписа на два пъти в по терените в Русия – срещу Австралия и гаучосите.

Неймар е най-слабо ефективен за момента, но „селесао“ все още не е изиграл осминафиналния си сблъсък на Мондиала. Звездата на ПСЖ разполага с едно попадение, отбелязано срещу Коста Рика. На 2 юли възпитаниците на Тите ще мерят сили с Мексико.  


Още по темата: 

Роналдо мълчи за бъдещето си

Сантош: Дано Роналдо остане

Погба: Заради Меси обичам футбола, уча се от него всеки ден