Селекционерът на Португалия Фернандо Сантош изрази съжаление, че отборът му не е продължил напред, но сподели, че Уругвай е бил по-настоятелният отбор в голяма част от срещата.

„Преди всичко искам да честитя класирането на Уругвай напред. Много е тъжно за цяла Португалия, че не продължихме. Разочаровахме хората, които дойдоха дотук, за да ни подкрепят, а тези в родината ни също плачат сега. Усещахме тяхната подкрепа непрестанно, а точно това ми е тъжното. Във футбола има морални победи, но аз предпочитам да играем грозно, но да печелим. Второто полувреме бе добро за нашия отбор и затова изравнихме. Опитахме се да заиграем по-добре по фланговете и се получи добра част. Но винаги искаме да печелим, а днес не стана. Още веднъж: Честито на Уругвай за продължаването напред”, заяви Фернандо Сантос.

„Кристиано има много футбол в него. Надявам се да остане и да продължи да помага на младите в тима да израстват. Имаме състав с много млади футболисти и всички ние искам той да остане да играе за нас”, заяви Сантос за Кристиано Роналдо.