Англия се класира за фазата на директните елиминации в Мондиал 2018, а очакванията върху голямата звезда Хари Кейн се трупат не с всеки изминал ден, а с всеки изминал час. Това си личи и от тезата, която изказа футболния анализатор Джейми Реднап, според когото капитанът на „трите лъва” реално се явява „и Меси, и Роналдо” за своя тим.

24-годишният Кейн вкара 5 гола в двата мача, които изигра дотук. Той получи почивка във финалния двубой от група G, в който Белгия надви експерименталната формация на англичаните с 1:0 и ги прати да играят осминафинал срещу Колумбия.

„Той е нашият Меси и нашият Роналдо”, заяви Реднап, който вижда у Кейн фигура, носеща вдъхновение на другите английски национали. „Хари е талисманът, човекът, от когото се очаква да вкарва голове и да прави разликата. Той води състава с личния си пример.”

„Кейн е футболистът, за когото всички говорят, където и да отидете в този момент. Той се премина на друго равнище и въздигна играта си. Не е само това, той стори същото и в личностен план. В момента всички го имат за един от най-добрите футболисти на планетата. Определено попада в топ 5 и оттук нататък нещата могат да стават само по-добри”, завърши Джейми Реднап.