Агентът на Роналдо Жорже Мендеш е задействал своите контакти, за да уреди трансфер на клиента си в Ювентус, гръмна торинското издание „Тутоспорт”. Това е челният материал в днешното неделно издание на вестника.

Теорията гласи, че тази седмица португалският импресарио сложи край на 11-годишната вражда с италианския гранд. Реално това се случи с успешното приключване на сделката за Жоао Кансело, която вля 40 милиона евро в касата на Валенсия.

В същото време съвсем логично е налице небивал интерес към следващия ход на Роналдо, който направи сериозни намеци, че ще напусне Реал Мадрид след спечелването на безпрецедентните 3 поредни отличия от Шампионската лига. Този път разривът между 33-годишния нападател и президентът на „лос бланкос” Флорентино Перес изглежда окончателен, макар двамата да са имали разногласия и преди.

В момента петкратният носител на „Златната топка” преценява опциите си, а Ювентус определено би представлявал интересно предизвикателство. Торинци завоюваха 7 поредни шампионски титли в Серия А и не крият, че най-голямата им амбиция е прекъсването на 23-годишната суша без трофей от Шампионската лига.

По принцип основната трансферна цел за Юве през лятото  е звездата на Лацио Сергей Милинкович-Савич, но една сделка за Кристиано Роналдо тотално би трансформирала техния глобален статут. Ако Лацио действително настоява да получи 120 милиона евро за сръбския национал, то „бианконерите” се замислят дали да не похарчат въпросната сума за вече утвърдена легенда като португалеца.

По принцип „Тутоспорт” няма реномето на най-надеждния източник що се отнася до трансферния бизнес. Изданието има навика да преувеличава, особено по отношение на юнските слухове.

Още по темата: 

Роналдо мълчи за бъдещето си

Ужасяваща суша за Меси и Роналдо

Реал Мадрид отрече да е свалял цената на Роналдо

Стига Юнайтед да поиска, Роналдо му е в кърпа вързан