Двамата български треньори, чийто тимове стигнаха до плейофа на Лига Европа, ще имат доста тежка задача в тях. Казахстанският Астана на Станимир Стоилов ще трябва да преодолее испанския Виляреал. 

Ивайло Петев и кипърският АЕЛ Лимасол също имат много тежка задача. След като отпаднаха от Шампионската лига от Зенит Санкт Петербург, сега те ще трябва да се преборят с английския Тотнъм за място в групите на втория по сила евротурнир. 

В този етап на надпреварата ще участват и трима български футболисти. Станислав Манолев и неговият Динамо Москва се срещат с кипърския Омония. В този състав играе Кристовао Рамос, който до края на миналата кампания защитаваше цветовете на Левски. 

Молдовският Шериф Тираспол, където играе бившият нападател на Левски и Литекс Исмаил Иса, ще срещне сравнително преодолим съперник - хърватският Риека, където в миналото играеше сегашният спортен директор на "сините" Георги Иванов-Гонзо. 

Последният с български паспорт, който ще играе на този етап в Лига Европа, е бившият младежки национал Шикозе Удоджи. Той и неговият Динамо Минск ще трябва да преодолеят португалския Насионал Мадейра. Мачовете са на 21 и 28 август.