Лацио постигна впечатляваща победа с 4:1 срещу Ница в среща от втория кръг на груповата фаза на Лига Европа, играна на „Стадио Олимпико“. Италианският тим доминираше през целия мач, като успя да нанесе тежък удар върху амбициите на Ница за добро представяне в турнира.

Лацио откри резултата рано в мача, когато Педро се разписа в 20-ата минута, след което Валентин Кастеянос удвои преднината в 35-ата минута с асистенция от Педро. Ница успя да върне един гол в 41-ата минута чрез Жереми Бога, който вкара след подаване от Юсуфа Мукоко, но това беше единственият светъл момент за френския отбор.

Второто полувреме започна с агресивни атаки от Лацио, които бързо си върнаха контрола върху играта. Кастеянос отбеляза втория си гол в 53-ата минута, като довърши отлична комбинация с Николо Ровела. Само няколко минути по-късно Матиа Дзакани оформи крайния резултат с точна дузпа в 67-ата минута, която окончателно реши мача.

Ница не успя да създаде сериозни заплахи пред вратата на Лацио и допусна множество грешки в защита. Тежкото влизане на Мойз Бомбито в 90-ата минута беше символ на трудния ден за французите, които завършиха мача с много въпроси за подобрение.