В мач от първатаa фаза на Лига Европа, Рейнджърс постигна уверена победа с 2:0 срещу Малмьо ФФ

Двубоят стартира с висока интензивност, като Рейнджърс бързо наложи натиск върху противника. В първата минута те откриха резултата, когато Недим Байрами реализира гол от близка дистанция, след като топката му се отскочи идеално. Въпреки усилията на Малмьо да се върнат в играта, защитата на Рейнджърс се справяше с опитите на домакините.

През първата част, Малмьо създаде няколко положения, но удара на Андерс Кристиансен и последвалите опити не намериха целта. Също така, гол на Исаак Шисе Телин бе отменен поради засада, което допълнително усложни усилията на домакините.

Втората част започна с опити на Малмьо да притисне противника, но вместо това, Рейнджърс удвои преднината си в 80-та минута. Рос МакКозланд, с ефективен удар от ръба на наказателното поле, вкара втори гол след рикошет, който зарадва привържениците на отбора.

След това Рейнджърс успешно задържаха предимството си и предотвратиха всякакви опити на Малмьо да върнат интригата в мача. Въпреки многото смени от страна на двата отбора, Малмьо не успяха да създадат значителни заплахи за вратаря Джак Бътланд, който се отличи с няколко ключови спасявания.