В мач от втория кръг на Лига Европа, Андерлехт успя да изненада Реал Сосиедад, записвайки победа с 2:1 на стадиона в Сан Себастиан. Домакините откриха резултата рано, но белгийският тим реагира бързо и реализира два гола преди почивката, с което си осигури ценни три точки.

Срещата започна отлично за Реал Сосиедад, който откри резултата в 5-ата минута. Умар Садик подаде към Пабло Марин, който с прецизен удар прати топката в мрежата на Андерлехт. Домакините демонстрираха активна игра и изглеждаха на път да увеличат преднината си.

Въпреки това, Андерлехт бързо отговори на натиска. В 28-ата минута Ламини Васкес успя да изравни след асистенция на Дрейер. Само минута преди края на първото полувреме, белгийският отбор обърна резултата. Тони Леони вкара втори гол, след като се възползва от неразбирателство в защитата на Реал Сосиедад, с което остави домакините без шансове да реагират.

Втората част на мача премина в натиск от страна на Реал Сосиедад, който се опита да възстанови равновесието. Домакините създадоха множество положения, но не успяха да реализират. 

Най-добрият шанс за изравняване дойде в 88-ата минута, когато Микел Оярсабал направи мощен удар, но вратарят на Андерлехт спаси ситуацията.