В мач от втория кръг на Лига Европа, Елфсборг изненада Рома, записвайки победа с 1:0 на „Борас Арена“. Единственият гол в срещата бе реализиран от Майкъл Байду, който хладнокръвно изпълни дузпа в 44-ата минута.

Срещата започна динамично, но до 36-ата минута не се регистрираха големи опасности. Тогава, след нарушение на играч на Елфсборг, съдията Кристо Тохвер показа жълт картон на Ахмед Касем. В последните минути на полувремето, Елфсборг получи дузпа след преглед с VAR за игра с ръка на Томазо Балданци. Байду не се подвоуми и в 44-ата минута прати топката в левия ъгъл на вратата, с което даде преднина на домакините.

Елфсборг показа солидна защита и не остави много шансове на съперника. Най-близо до гола за Рома бе Лоренцо Пелегрини, който удари напречната греда, но не успя да изравни резултата. Въпреки множеството опити на играчите на Рома, включително смени на Пауло Дибала и Артьом Довбик, те не успяха да намерят пътя към вратата.

Така мачът завърши с 1:0 в полза на Елфсборг, който демонстрира отлично представяне и заслужено си тръгна с трите точки. Рома ще трябва да преразгледа стратегията си в предстоящите мачове, ако искат да постигнат успех в турнир