Тотнъм стартира участието си в Лига Европа с впечатляваща победа от 3:0 срещу Карабах в мач, изпълнен с динамика и ключови моменти. Лондончани показаха своята класа и контролираха мача през по-голямата част от времето, оставяйки малко шансове на гостите от Азербайджан.

Мачът започна с напрежение, като в 8-ата минута Раду Драгушин от Тотнъм получи директен червен картон за грубо нарушение, оставяйки отбора си с 10 души. Въпреки това, Тотнъм успя да наложи своя стил на игра и поведе в резултата само четири минути по-късно, когато Бренън Джонсън завърши с прецизен удар след асистенция на Доминик Соланке.

До края на първото полувреме, Карабах се опита да отвърне на удара, но не успя да се възползва от създадените положения, като един от опитите на Жуниньо премина близо до гредата.

След почивката, Тотнъм показа още повече увереност, въпреки че играеше с човек по-малко. Само минути след подновяването на играта, в 46-ата минута, Деян Кулушевски удвои преднината на "шпорите" с добре премислен удар. Малко след това, Папе Матър Сар направи резултата 2:0, отбелязвайки след ъглов удар в 53-ата минута.

Карабах получи шанс да се върне в мача с дузпа в 56-ата минута, но Торал Байрамов не успя да реализира, след като изпрати топката в напречната греда.

Тотнъм затвърди победата си в 68-ата минута, когато Доминик Соланке се разписа за 3:0, след като бе изведен от Сон Хьон-Мин. Карабах не успя да реагира на агресивния и динамичен стил на игра на Тотнъм и пропусна няколко добри възможности да намали резултата.