Фенове на Атлетик Билбао запалиха и хвърляха ракети срещу публиката на Рома по време на равенството 1-1 срещу Рома в Лига Европа. Инцидентът настъпи по време на завръщането на испанския отбор в европейските турнири след шестгодишно отсъствие и предизвика широко обсъждане за безопасността на стадионите, пише DailyMail.

Според информация от клуба, част от привържениците са запалили фойерверки и са ги насочили към секцията на домакините, което е нарушило спокойствието на мача и е създало потенциално опасна ситуация. Атлетик Билбао може да понесе санкции от УЕФА за това безобразно поведение.

След финалния съдийски сигнал, двама от водещите играчи на клуба — Иняки Уилямс и Оскар де Маркос, се отправиха към феновете, за да изразят недоволството си и да им напомнят, че подобно поведение е абсолютно неприемливо.

„Хвърлянето на ракета към противниковите фенове е петно за мача“, заяви Валверде, подчертавайки, че спортът трябва да бъде място за положителни емоции и уважение, а не за агресия и насилие.

Атлетик Билбао, известен с традицията си и гордостта от своята публика, сега е изправен пред сериозни последствия заради действията на малка част от феновете, които подкопават репутацията на клуба и духа на играта.