Айнтрахт Франкфурт и Виктория Пилзен завършиха наравно 3:3 в първия кръг от груповата фаза на Лига Европа. Мачът предложи вълнуваща битка и обрати, като двата отбора демонстрираха както атакуващ потенциал, така и нестабилност в защита.

Домакините от Франкфурт започнаха силно и поведоха в 38-ата минута чрез Юго Екитике, който реализира след отличен пас на Расмус Кристенсен. Пилзен обаче отговори бързо, като Павел Сулц изравни резултата в 41-ата минута с прекрасен удар извън наказателното поле.

Второто полувреме донесе още повече емоции. В 62-ата минута Жуниор Дина Ебимбе отново изведе Айнтрахт напред след комбинация с Екитике, а само пет минути по-късно Кристенсен увеличи преднината на домакините на 3:1.

Въпреки че изглеждаше, че Айнтрахт ще вземе трите точки, Пилзен не се предаде. В 86-ата минута Принс Аду Куабена намали разликата, а в добавеното време Вацлав Йемелка изравни резултата на 3:3 след прецизно подаване от Милан Хавел.

Мачът завърши с драматично равенство, което оставя и двата отбора с точки, но Айнтрахт ще съжалява за пропуснатата възможност да затвърди преднината си в домакинството.