Време е за втория кръг на обновената Лига Европа. В четвъртък ще се изиграят всички 18 срещи, а не както беше миналата седмица в рамките на два дни. Мачовете тази вечер са раздели в два часови пояса – по девет от 19:45 часа и още толкова от 22:00 часа българско време.

От ранните мачове вниманието приковават Тотнъм, който гостува в Будапеща на местния Ференцварош, както и сблъсъкът между Лацио и Ница на „Олимпико“. Реал Сосиедад пък ще приеме на Андерлехт, а Славия Прага е домакин на Аякс.

В България пък очакваме да видим дали Лудогорец ще запише първи точки този сезон в турнира, когато от 22:00 часа гостува на чешкия Виктория Пилзен.

От късните мачове с огромен интерес се очаква двубоя между Порто и Манчестър Юнайтед. И двата тима ще търсят своя първи успех в Лига Европа през кампанията, като мачът може да се окаже с важно значение за бъдещето на Ерик тен Хаг на „Олд Трафорд“. На „Сан Мамес“ ще играят Атлетик Билбао и АЗ Алкмаар, а Рома и Олимпик Лион ще имат визити съответно на Елфсборг и Рейнджърс. В Истанбул Бешикташ ще се изправи срещу Айнтрахт Франкфурт, а Рома и Олимпик Лион ще имат визити съответно на Елфсборг и Рейнджърс.

ПАОК и Кирил Десподов пък ще търсят реванш за загубата от Галатасарай в Истанбул при домакинството на румънския ФКСБ.


Програма за мачовете от втория кръг на Лига Европа:

От 19:45 часа:

Ференцварош – Тотнъм Хотспър

Лацио – Ница

Макаби Тел Авив – Мидтиланд

Олимпиакос – Спортинг Брага

Карабах – Малмьо

РФС – Галатасарай

Реал Сосиедад – Андерлехт

Славия Прага – Аякс

Хофенхайм – Динамо Киев

От 22:00 часа:

ВИКТОРИЯ ПИЛЗЕН - ЛУДОГОРЕЦ

Атлетик Билбао – АЗ Алкмаар

Бешикташ – Айнтрахт Франкфурт

Порто – Манчестър Юнайтед

Твенте – Фенербахче

Елфсборг – Рома

ПАОК Солун – ФКСБ

Рейнджърс – Олимпик Лион

Роял Юниън Сен-Жилоа – Бодьо/Глимт