Отборът на Тотнъм записа втора победа от два мача в Лига Европа до този момент. В мач от втория кръг на надпреварата „шпорите” удариха коравия тим на Ференцварош в Будапеща.

Тотнъм взе трите точки благодарение на попаденията на Папе Сар през първата част и Бренан Джонсън след почивката. Точен за домакините бе

В първия кръг на турнира лондончани минаха лесно през Карабах у дома и се наложиха с 3:0. В същото време Ференцварош отстъпи на Андерлехт с 1:2.

Двубоят на „Групама арена” започна с добър шанс за домакините от Ференцварош. Адама Траоре и Барнабаш Варга комбинираха добре отдясно, като последният стреля опасно, но не успя да уцели вратата.

Тотнъм отговори с две много добри възможности. Първо Ланкшър не успя да преодолее стража на домакините с глава, а две минути по-късно капитанът на унгарците се отличи и със спасяване след изстрел на Сар.

В 16-ата минута тимът на Ференцварош реализира попадение чрез Варга, но страничният рефер веднага вдигна флага за засада. Последва дълго преглеждане на ситуацията с ВАР, като в крайна сметка решението на съдията, колкото и трудно да бе то, се оказа правилно.

Въпреки импулса в играта на домакините, противно на логиката, именно Тотнъм бе този, който откри резултата. Това се случи в 23-ата минута, когато Папе Сар получи от Лукас Бергвал и с удар близка дистанция отдясно не сгреши.

Втората част стартира с хубава ситуация за домакините, но Викарио бе на мястото си и спаси сигурен гол след изстрел на Салдана.

След почивката Тотнъм показа, че е по-класният тим и стигна до второ попадение в заключителните минути на двубоя. Появилият се като смяна през втората част Бренан Джонсън реализира за 2:0, с което предреши спора на  „Групама арена”. Все пак домакините показаха характер и продължението на срещата върна едно попадения чрез Варга за крайното 2:1 в полза на лондончани.