Рома и Атлетик Билбао ще се изправят в най-любопитния двубой от втория ден в програмата на първи кръг от основната фаза на турнира Лига Европа. Срещата на „Олимпико“ е утре, 26 септември, от 22:00 часа българско време и ще бъде ръководена от родния елитен рефер Георги Кабаков.

Рома стартира лошо новия сезон в Серия А, като след пет кръга заема незавидната девета позиция с едва шест точки в актива. Именно тези неубедителни изяви доведоха и до раздялата със старши треньора и легенда на клуба Даниеле Де Роси. Първият мач без него на резервната скамейка все пак донесе поводи за оптимизъм на привържениците, след като „вълците“ удариха Удинезе с 3:0 у дома, записвайки първи успех в шампионата.

От своя страна Атлетик започна уверено в испанската Ла Лига, където след шест кръга е в челото на таблицата, изоставайки единствено от лидера Барселона и шампиона Реал Мадрид. Баските спечелиха четири от първите си седем двубоя за първенство, като единствено Барса и Атлетико Мадрид ги победиха до момента. Отборът е в серия от три последователни успеха – два от тях навън, при обща голова разлика 8:3.

Тотнъм на Анге Постекоглу също стартира участието си във втория по сила евротурнир. „Шпорите“ са домакини на Карабах. Именно азерите спряха похода на Лудогорец в предварителните кръгове на Шампионската лига.

Пълна програма за мачовете от Лига Европа в четвъртък:

19:45 Фенербахче – Юнион Сен Жилоа

19:45 Малмьо – Рейнджърс

22:00 Аякс – Бешикташ

22:00 Айнтрахт Франкфурт – Виктория Пилзен

22:00 ФКСБ – РФС

22:00 Лион – Олимпиакос

22:00 Рома – Атлетик Билбао

22:00Брага – Макаби Тел Авив

22:00 Тотнъм – Карабах.