Съперникът на Лудогорец в Лига Европа - Петрокуб Хънчещ, нямаше мач през уикенда. Причината обаче не е отлагане, а  неявяване на гостуващия отбор на Флорещ. В Молдова твърдят, че тимът е бойкотирал срещата заради неплатени заплати. Очаква се на Петрокуб да бъде присъдена служебна победа.
 
Всъщност съперникът на Лудогорец не е изиграл нито един мач от началото на сезона, въпреки че са минали два кръга. Първият сблъсък срещу Милсами бе отложен за октомври.
 
Петрокуб пък елиминира Ню Сейнтс от Уелс след 0:0 на реванша. Молдовците бяха спечелили първата среща в Кишинев с 1:0.
 
Дуелът между Петрокуб и Лудогорец ще започне със среща в Разград на 22 август. Реваншът в Кишинев ще бъде седмица по-късно - на 29 август.
 
Градчето Хънчещ се намира на 30 километра от столицата на Молдова. Клубното съоръжение на Петрокуб е с капацитет от само 1100 зрители. За европейските си мачове тимът използва стадиона на Зимбру в Кишинев. 
 
Тази пролет Петрокуб спечели за първи път в своята история футболния шампионат на Молдова, слагайки край на хегемонията на Шериф Тираспол. Съперникът на Лудогорец е основан едва преди 30 години и за това време клубът сменя името си цели 8 пъти. От началото на тази година Петрокуб има нов мощен спонсор.