Капитанът на българския национален отбор по футбол – Кирил Десподов, беше в основата на успеха на неговия ПАОК Солун при победата с 2:0 като гост в реванша срещу Шамрок Роувърс от плейофите на турнира Лига Европа. Крилото отбеляза второто попадение в срещата, като това бе и негов първи гол през сезона, а по този начин „двуглавите орли“ ще играят в основната фаза на втория по сила турнир с общ резултат от 6:0.

Снимки: Gulliver/GettyImages
11 снимки

Гостите от Гърция диктуваха темпото през по-голямата част от двубоя и имаха няколко възможности да поведат до почивката, като една от тях се откри пред Десподов в 36-ата минута. Българският национал изпълни пряк свободен удар, но вратарят на Шамрок Роувърс Леон Пьохълс спаси.

На почивката Разван Луческу не направи смени, но отборът вдигна оборотите. Малко преди да изтече час игра Десподов центрира перфектно към Тарик Тисудали, но той пропусна от точката на дузпата. Малко след това пропуск направи Магомед Оздоев.

В 64-ата минута по-добрата игра на ПАОК даде резултат. Андрия Живкович намери на чиста позиция Оздоев и този път руският халф не сгреши. След гола Луческу смени четирима футболисти наведнъж, като на терена се появиха Йоанис Константелиас, Щефан Шваб, Тайсон и Фьодор Чалов.

Точно четвърт час преди края на редовното време Тайсон комбинира с Десподов, а той стреля безпощадно по дигонала, оформяйки крайното 0:2. Както стана ясно, това беше първо попадение за българина от началото на сезона.

Шамрок Роувърс - ПАОК Солун 0:2 / Лига Европа, четвърти квалификационен кръг, втори мач, 29.08.2024 г.

източник: Снимки: Gulliver/GettyImages