Нападателят на Франция Оливие Жиру заяви, че сравненията с Карим Бензема изобщо не му влияят и нямат общо с доброто му представяне на UEFA EURO 2016.

Острието на Арсенал се отчете с 2 попадния при снощния успех с 5:2 над Исландия в четвъртфиналите. Така той вече има 10 гола в последните си 9 мача като титуляр за „петлите“.

Преди началото на турнира много се изговори по казуса с Карим Бензема, който отпадна от сметките заради проблемите си със съда. Мнозина отчетоха, че играчът на Реал Мадрид е водещият реализатор на французите от действащите в момента футболисти, което породи съмнения дали Жиру ще се справи с титулярната роля в атака.

29-годишният таран дори бе освиркван в контролата срещу Камерун, макар да се разписа и в този мач. Неведнъж дотук селекционерът Дидие Дешан или други играчи от отбора е трябвало да защитават присъствието на Жиру в състава.

„Бензема? Не, не – признавам, изобщо не мисля за това“, коментира голаджията след мача с Исландия. „Съсредоточен съм единствено върху отбора и целите, които си поставяме в дадения мач.“

„Наистина не мисля за Карим. Интересува ме само френския национален отбор. Може би той ще се върне в отбора. Аз наистина нямам никакви проблеми с него. Между нас всичко е точно и нямам причина да кажа нещо срещу него. Нямам интерес да превръщам този случай в личен.“

„Забавлявам се на европейското и се опитваме да осъществим нашата цел. Това е.“