Присъединилият се към лагера на Германия за UEFA EURO 2016 Джонатан Та коментира, че е готов да изпълни всяка една роля, която му отреди селекционера Йоаким Льов.

Централният защитник на Байер Леверкузен беше викнат по спешност, след като още в първата тренировка на френска земя Антонио Рюдигер се контузи сериозно. Сега 20-годишният Та тренира заедно с останалите си съотборници и се надява да получи шанс за изява.

„Тъкмо се настанявах в хотела си във Флорида, когато телефонът звънна и ме информираха за ситуацията. Трябваше да подредя част от нещата си, също и с клуба, а после поех към Франция. Дори нямах време да разопаковам багажа си“, разказа бранителят, който пострада от хранително натравяне в края на сезона.

„Тогава нещата бяха много зле. Всичко се случи заради замърсено месо. Денят, след като го изядох, се почувствах по-зле и така ситуацията се влошаваше до момента, в който постъпих в болница. Това наистина ме разклати. Пет дни прекарах там, като в три от тях не можех да хапна нищо. Загубих пет килограма от теглото си. За късмет всичко вече е наред.“

„Отначало бях разочарован, че не попаднах в състава, понеже съм амбициозен. Знаех, че ще е трудно, затова бързо преглътнах негативните чувство. Много ми е жал за Рюдигер, макар че от друга страна се радвам, че ще участвам. Мотивиран съм пределно и имам много ентусиазъм. Ако можеш обаче, бих върнал събитията назад. Не пожелавам на никого контузия, особено пък точно такава.“

„Ще се постарая да дам най-доброто в тренировките и да покажа на треньора, че съм опция. Ще подкрепя каквото и решение да вземе той. Приемам всякаква роля в състава и ще се постарая да подкрепя отбора, както мога“, завърши Та.