Капитанът на олимпийския отбор на Бразилия по футбол Дани Алвеш сбъдна още една мечта и завоюва един от малкото трофеи, които липсваха в забележителната му кариера.

Бразилия триумфира с олимпийската титла след победа над Испания с 2:1 (след продължения) вчера.

"Тази титла означава много за мен. Знаех, че ще имам само една възможност да спечеля този трофей и се радвам, че успях да изпълня тази мечта. Не всеки ден участваш на Олимпиада, а още по-малко, когато си на почти 38. Дойдох тук като дебютант, също като останалите момчета от отбора. Успяхме да изпълним целта с цената на много усилия и саможертви и върнахме най-голямото отличие у дома", коментира Дани Алвеш.

Алвеш има титли на клубно ниво и в трите първенства, в които е играл в Европа - с Барселона, Ювентус и Пари Сен Жермен, но така и не успя да спечели световната титла с Бразилия, която за последно Селесао спечели през 2002 година.

"Ако трябва да съм честен, това олимпийско злато, означава повече от клубните трофеи. С клубния отбор може да печелиш всяка година, но този медал от Олимпиада беше последният ми шанс, защото няма да участвам на следващите Игри в Париж", каза още Алвеш.

Играчът, който в момента се подвизава в Сао Пауло, няма намерение на този етап да прекратява кариерата си.

"Имам енергията на 23-годишен. Все още искам да правя големи неща във футбола", добави той.