Българката Виктория Пелова, която играе за женския отбор на Аякс, вкара последния гол за Нидерландия при победата с 10:3 над Замбия в първия мач на двата отбора от група "F" на олимпийския турнир по футбол.

Виктория Пелова

източник: Gulliver/GettyImages

22-годишната Пелова, чиято майка е българка, влезе като смяна в 72-рата минута на мястото на Даниеле ван де Донк и в 80-ата минута се разписа за 10:1 с удар от близка дистанция. Вивиан Мидема вкара 4 гола, а Лике Мартен отбеляза две попадения. По веднъж се разписаха Шанис ван де Санде, Жил Роорд, Линет Бееренстайн и Виктория Пелова. 
 
В другия мач от група F Бразилия спечели с 5:0 срещу Китай. 35-годишната легенда на женския футбол Марта откри резултата в 9-ата минута, а в 22-рата минута Дебиня покачи на 2:0. След почивката Марта, Андреса от дузпа и Беатриз доведоха резултата до 5:0. Марта влезе в историята с гол на пета поредна Олимпиада. За 43-годишната вратарка на бразилките Формига днешният мач бе седмо участие на Олимпиада, което е абсолютен рекорд в историята на олимпийските футболни турнири.