Българката Виктория Пелова влезе като резерва в 47-ата минута и вкара гол за разгромната победа на Нидерландия с 8:2 над Китай в мач от Група F.

Замбия отново прикова погледите, след като загуби от Бразилия само с 0:1 и то при положение, че игра от 13-ата минута с човек по-малко. Андреса Алвеш отбеляза единственото попадение в 19-ата минута.

Световните шампионки от САЩ се класираха за четвъртфиналите на женския турнир по футбол на игрите в Токио, въпреки равенството 0:0 с Австралия в последната им среща от група "G".

Постигната точка и за двата тима на стадиона в Кашима беше достатъчна, за да продължат напред след Швеция, чийто тим запази пълен актив от победи, след като се наложи с 2:0 над Нова Зеландия. Анна Анвегорд и Мадален Яноги донесоха радост за "тре конур".

Канада и Великобритания завършиха наравно 1:1 и така заеха първите две места в група Е. Автогол на Нишел Принс остави представителките на Острова на първата позиция с актив от 7 точки, а Канада събра 5. Третата позиция и място на елиминациите бе за Япония, след като постигна труден успех с 1:0 над Чили. Мина Танака бе точна в 77-ата минута.

Програма за 1/4-финалите от турнира на 30 юли:

Великобритания - Австралия
Швеция - Япония
Нидерландия - САЩ
Канада - Бразилия