Станаха ясни шампионите от държавното първенство по кикбокс в Шумен. Надпреварата се проведе при отличната организация от страна на клуба-домакин "Шуменска крепост", под егидата на Българската конфедерация по кикбокс и муай тай и при спазване на всички противоепидемични мерки.

Състезанието в стил "Лоу кик" в зала "Плиска" се състоя без публика. Участие взеха абсолютно рекордният брой за държавните първенства в зрелищния боен спорт 356 състезатели от 56 клуба от цялата страна.

"Определено си пролича желанието на кикбоксьорите да се развиват, видя се мотивацията, с която всички излизаха на ринга. Нашите спортисти показаха, че решението на министър Кралев да върне картотекираните в залите, беше правилно. Постоянството, регулярните тренировки и дисциплината са нещата, които изграждат един спортист. А още на първия кръг от държавните първенства по кикбокс стана ясно, че България и тази година ще има много шампиони на международната кикбокс сцена", заяви председателят на Българската конфедерация по кикбокс и муай тай Галин Димов.

Отборен шампион с общо 28 медала (15 златни, 6 сребърни и 7 бронзови) станаха домакините от СК Шуменска крепост. На втората стълбичка с общо 12 медала (5 златни, 5 сребърни и 2 бронзови) се качиха СК Боил Варна, а топ 3 оформиха СК Армеец София с общо 4 медала, всичките златни.

"Това беше едно добро начало на шампионата. Направи ми много добро впечатление, че и състезатели, и треньори, бяха достатъчно дисциплинирани и не създаваха допълнителна работа на съдиите за постоянно напомняне да се спазват противоепидемичните мерки. Състезанието мина гладко", допълни Димов.

"Искам да изкажа огромната си благодарност към всички. Това е едно много мащабно събитие, но мина чудесно. Благодаря на целия екип на Конфедерацията и особено на г-н Димов за положените усилия. Благодаря за това, че всички проявиха разбиране заради мерките и ситуацията, която ги изисква", каза треньорът на СК Шуменска крепост Галин Методиев.