Европейската шампионка по кикбокс Кристина Николова застана пред камерата на Gong.bg дни преди старта на Европейската купа в Пловдив. Надпреварата ще се проведе от 18 до 21 април.

„Занимавам се с кикбокс от 14 години. Когато бях във втори клас пробвах, направих пробна тренировка, хареса ми и се запалих. Най-силните ми страни са, че всеки път излизам със сърце и винаги на 100% с ужасно много смелост. Трябва да поработя върху това, че понякога много се изнервям. Това не играе добра роля по време на мач и състезание. Нещата не протичат добре, когато не се мисли, а съм подложена на стрес”, сподели състезателката на „Стар тийм”.

„Стар тийм е номер1. В последните няколко години на международните, европейските и световните първенства ние превъзхождаме всичко. С всяка изминала година ние сме с все по-добри резултати, за което съм много горда. В това включвам всички възрастови групи. Мога да кажа, че в момента отборът е прекрасен”, каза още тя.

„Най-ценното му отличие е световната титла от миналата година. За това мечтая от момента, в който започнах да тренирам и сега когато е в ръцете ми съм ужасно щастлива.”

„Целите са като за всяко едно състезание. Трябва да се състезаваме, да се бием и да вземем първите места. Както за себе си, така за отбора, така и за дечицата, които аз тренирам. Очакванията ми за състезанието са доста високи. Сигурна съм, че ще бъде уникално, ще бъде много различно. Със сигурност ще бъде по-трудно да се състезавам пред родна публика. Подготовката протича по един и същи начин, независимо какво е първенството. Всеки път се готвим по един и същи начин”, допълни 22-годишната Николова.