Пред огромна подкрепа на родната публика в Бургас Стоян Копривленски излезе в подглавното събитие на GLORY 89 срещу румънеца Сорин Калинюк и го победи убедително със съдийско решение.

Двамата директно започнаха с бързи размени, като се редуваха да раздават удари с крака и ръце. Копривленски работеше много добре с крака, демонстрирайки отличната си техника. Калинюк обаче пое всички удари и успя да стои на добра дистанция, като даваше отговор на всяка атака на българина.

Във втори рунд Калинюк падна в нокдаун след мощен и бърз хай кик от Копривленски. Българският кикбоксьор се развихри, вкарвайки още хай кикове и удари с коляно.

В трети рунд Калинюк показа твърда решителност да свали в нокдаун Копривленски и се впусна в атаки. Макар да отнесе няколко силни удара, българският кикбоксьор успя да се защити добре до края. В крайна сметка след убедителната игра в първите два рунда, Копривленски получи победата със съдийско решение. Реферите отсъдиха 5:0 в полза на българина, който така си върна на румънеца за загубата в предишната среща между двамата.