В последната дисциплина от програмата на Световното първенство по кикбокс, България спечели сребърните отличия в отборната надпревара при жените в стил пойнтфайтинг. Тимът ни в състав Калина Бояджиева, Кристина Николова, Александра Георгиева и Калина Колева победи последователно представителките на Мексико, Ирландия и Италия, с което стигна до финала. В спора за отборната титла България отстъпи на Великобритания само с три точки разлика - 13:16 т., с което зае втората позиция.

При мъже отборно в стил пойнтфайтинг родните кикбоксьори в състав Кристиян Милушев, Светослав Прокопов, Николай Петров и Виктор Грозданов останаха извън медалите, след като постигнаха една победа над отбора на Гватемала и една загуба от представителите на Унгария.

Така България приключи най-успешното си световно първенство по кикбокс с актив от 6 световни титли, 4 сребърни отличия и 10 бронза.

Бългрският рефер Даниел Въгленов получи огромно признание за работата си и бе повишен в най-висок международен крас А от председателя на съдийска колегия на ринг на WAKO - Юри Лахтиков.

Медалистите ни заедно с трикратната световна шампионка Калина Бояджиева се прибират в София в понеделник 27 ноември с полет от Лисабон и кацат на Терминал 2 в 23:10 ч.