Вчера компанията Matchroom Boxing управлявана от Еди Хърн официално обяви традиционната годишна боксова вечер от Монте Карло (Монако). Тя беше представена с красиво и оригинално рекламно видео, което не остави безразлични нито фенове, нито колеги от бизнеса.

В главното събитие на вечерта световният шампион на IBF в категория перо (до 59 кг) британецът Джо Кордина (16 победи от 16 мача, 9 с нокаут) ще направи дебютна защита на пояса - той ще се бие с недооценения американец Едуардо Васкес (15 победи и 1 загуба). Като част от шоуто ще има още една битка за титлата и много опасен реванш.

Промоционалното видео, заснето в стила на топ режисьора Уес Андерсън (The Grand Budapest Hotel), е с участието на промоутъра Хърн и боеца Кордина. Джо се озовава в казино в Монте Карло и, без да мисли два пъти, „залага всичко“ (т.е. своя IBF червен колан) на червено. Видеото се хареса добре в социалните мрежи - фенове, боксьори, промоутъри и наблюдатели оцениха оригиналната идея.

Очевидно, ако Кордина спечели, следващата битка ще бъде срещу носителя на пояса на WBC - на 28 октомври в Канкун (Мексико) шампионът на WBC американецът О'Шейки Фостър ще се бие със своя задължителен претендент, мексиканския нокаутист Едуардо Ернандес.