Актив от общо 39 златни, 24 сребърни и 55 бронзови медали спечелиха родните бойци на Европейската купа по кикбокс, която се проведе в гр. Загреб, (Хърватия) през уикенда.

Благодарение на всеки един от клубовете участници България се нареди на трета позиция в общото класиране по медали.

Първото място от държавите зае Унгария със 72 златни, 85 сребърни и 88 бронзови отличия, но с далеч по многоброен отбор от 262 състезатели, които участваха в 470 старта.

Втори станаха домакините от Хърватия със спечелени 42 златни, 46 сребърни и 66 бронза. Техният отбор бе от 330 състезатели в 388 старта.

България бе представена от 133 кикбоксьори в общо 260 старта.

Успоредно с Европейската купа се проведе и международен турнир "ZAGREB OPEN" с категориите , които не участват в Европейската купа. От там България има още 17 златни, 15 сребърни и 24 бронзови медала.

Ето какво заявиха от централата на родната федерация:

"За пореден път доказваме, че сме една от най-силните страни в спорта кикбокс. Фактът, че бяхме два пъти по-малко от унгарците и почти три пъти по-малко от хърватите е красноречив за нашата успеваемост. Безспорно оказа влияние и липсата на достатъчно средства във федерацията, за да изпратим целия национален отбор, но ще го направим на Световните купи".

Ето и отличията на нашите клубове :

СК „СТАР ТИЙМ“: 22 златни, 10 сребърни и  22 бронза.

СК „МАСАРУ“: 8 златни, 5 сребърни и 19 бронза.

СК „ РАДУЛОВ“: 4 златни, 5 сребърни и 12 бронза.

СК „СКАПТОПАРА“: 2 златни медала.

СК „ВОКИЛ“: 1 златен, 2 сребърни и 1 бронз.

СК „ ТАНГРА“: 1 златен, 1 сребърен и 1 бронз.

СК „БОИЛ“: 1 златен и 1 сребърен медала.