Днес от 18:00ч в гр. Варна в един от най-големите молове в страната „Гранд Мол“ ще се проведе вторият пореден  международен турнир по кикбокс.

Поканени са едни от най-добрите бойци на Молдова, Украйна, Сърбия и България. Турнирът ще бъде открит с демонстративен двебой между синовете на президента на родната федерация по кикбокс - Георги Димов и на президента на „Сикарио Юнион“ - Платон Дубас.

След тях започва и основната файт карта по правилника на полупрофесионалните правила на кикбокса, а именно без протектор за главата. Ще се изиграят общо 8 срещи.

В надпреварата ще участват двама настоящи Европейски шампиони Виктор Ненков, Цветан Насковски и един Европейски Вицешампион Алекс Илиев. След изиграването на срещите програмата продължава с три професионални мача отново с международно участие.

Входът за зрители е свободен, като целта на този турнир е да популяризира трите ринговите стила в кикбокса - Фул контакт, Лоу кик и К1. Домакини са „Гранд МОЛ“ съвместно с Община Варна, Българска конфедерация по кикбокс и муай тай, „Сикарио Юнион“ и СК "Вокил".

„За втора поредна година правя този турнир с помощта и подкрепата на собственика на „Гранд Мол“ г-н Офер Миретски. Радвам се, че и Община Варна ме подкрепи отново и ще се получат страхотни двубои. За мен кикбокса е страст и ще правя всичко възможно да го популяризирам и да повишавам нивото на нашите бойци. Доказали сме, че сме световна сила в този спорт при аматьорите. Това е една сериозна крачка към професионалния ринг и възможност за младите бойци да натрупат солиден опит“, заяви Галин Димов председател на Българска Конфедерация по Кикбокс и Муай Тай  (БККМТ).