На добър жребий се надява селекционерът на българският национален отбор по борба Валентин Ангелов. В Токио ще имаме само един представител в този стил – Георги Вангелов, който е се състезава в категория до 57 кг.

„Конкуренцията в ниските категории е жестока. Особено силни са състезателите от азиатските държави“, коментира треньорът в интервю за „Утро“.

Заключителната част от подготовката на Вангелов премина в спортния комплекс „Спортпалас“ край Варна. Националът е работил с трима спаринг партньори – двама молдовци и състезателят на „Димитровград“ и също национал на България – Микяй Наим.

„Георги тренира здраво. Той е сериозен и амбициозен спортист. Миналата година мина през сериозни травми, но показа воля и се върна на тепиха още по-силен“, добави още Ангелов.

Двамата заминават за японската столица днес. Освен тях тръгват и представителите ни в класическия стил Кирил Милов и Айк Мнацаканян. Първата схватка на Вангелов е на 4 август.

„Надявам се да има шанс в Токио и жребият да бъде благосклонен към него. Медал, без значение какъв, ще е голям успех“, посочва Вангелов.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.