Бронзовата ни медалистка от Летните олимпийски игри в Токио Евелина Николова бе посрещната с родопски гайди и погача на летище София по-рано днес. “Космическата” песен “Излел е Дельо хайдутин” в изпълнение на живо насълзи очите на боркинята, която не успя да сдържи емоциите си пред множеството българи, които очакваха нея и Тайбе Юсеин на терминала.

Родената в Петрич състезателка сподели амбицията си да надгради това бронзово отличие със златно след 3 лета в Париж.

Lap.bg
35 снимки

“В момента се чувствам много щастлива, понеже видях усмивките на всички тези хора, които ме посрещнаха. Видях и всички съобщения, които ми писаха. Вече започвам да усещам какво към постигнала”, започна тя.

“Успях, извоювах си го, преборих се”, това бяха думите, които си казах след спечелването на бронза. Пътят беше много труден, много дълъг, но в същото време имах и много прекрасни моменти. Бих казала, че си заслужаваше всичко”, продължи Николова, която обаче няма намерения да спира дотук.

“Токио е един трамплин за мен. Париж е съвсем скоро, само след 3 години, така че ще се опитам там да взема олимпийското злато”, закани се боркинята.

“Тежко винаги има, но аз се радвам, че имам правилните треньори и хора до себе си, които успяват да ме държат спокойна и да ме мотивират смело да гоня мечтите си. След загубата на 1/2-финалите бях доста разочарована, но тогава поговорих със старши треньора на националния отбор Петър Касабов и с личния ми треньор Мирослав Гочев, които ми казаха да забравя тази загуба и да се успокоя, защото ми предстои борба за бронзовото отличие”, разкри Евелина.

“Сега ще си взема малка почивка и след това продължаваме подготовка, защото имаме още състезания до края на годината”, добави Николова и благодари за подкрепата на Касабов, Гочев, Българската федерация по борба, Министерството на младежта и спорта и созополския клуб, в който тренира.

“Благодарение на всички тях сега имаме този медал”, завърши изказването си медалистката от Япония.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.