Под съпровода на гайди и с празнична торта борците ни заминаха за олимпийските игри в Токио. Изненадата бе подготвена от световния и европейски шампион Иво Ангелов към помощник-треньора на националите в класическия стил Бисер Георгиев, който днес има рожден ден и също отпътува за японската столица.
 
Близки и приятели изпратиха националите ни за най-големия спортен форум на планетата. На игрите България ще бъде представена от Кирил Милов и Айк Мнацаканян в класическия стил, както и от Георги Вангелов в свободния.
 
„В момента вълнението със сигурност е по-голямо от напрежението. Надявам се да запомня Токио с медал, това е най-голямата ми мечта. Времето ще покаже дали ще се случи. Абстрахирам се от всичко, мобилизирам се, гледам да съм концентриран, да дам всичко от себе си - пък каквото стане”, заяви Кирил Милов, световен и европейски вицешампион. 
 
“Трябва да спечелиш нещо, за да те запомнят като олимпийски шампион. Дай, Боже, да стигнем до медали и те сами да си изберат цветовете им. Виждате колко е тежко да се бориш с такава конкуренция от цял свят. Готови сме за битките, ще се борим, дано имаме и късмет”, каза селекционерът на класиците Армен Назарян, който зад гърба си има две олимпийски титли.  
 
„Напрежение винаги има, важното е като започнат състезанията да няма. Дано като свършат да имаме поводи за радост. Всеки един от нас отива за отличие, надявам се борбата да завоюваме медал, независимо какъв ще да е той. Много са по-различни тези игри, като сложим и подготовката, забраните, сгъстената програма за квалификациите. Важното е да отърсим от напрежението и да отидем да си вземем това, за което сме работили”,  допълни старши треньорът в свободния стил Валентин Ангелов. 
 
Схватките в борбата са от 1 до 8 август. Жените в момента са на лагер с Окаяма, а в понеделник, 26 юли, ще влязат в Олимпийското село.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.