Спортните съоръжения за Олимпийските игри в Токио следващото лято са почти напълно готови, цели осем месеца преди началото на Игрите в японската столица. Подготовката на домакините за най-голямото спортно събитие в света навлиза в последна фаза, като елегантния плувен център в града е завършен на 90 % и според организаторите ще бъде готов по график в края на февруари.

Залите за волейбол и баскетбол в инвалидни колички са 98 % готови, като остава единствено да се боядиса подът. Организаторите също така съобщават, че работата по всички съоръжения, които се строят или обновяват за Олимпиадата, върви по график и няма да има закъснения. Това включва и най-ключовото място за Токио 2020 - Националният стадион, по който строителните дейности приключиха миналата седмица.

"Остава само да се довърши част от интериора и козирката, както и офис оборудването в сградата", заяви Дайшу Тоне, директор на Плувния център. Характерна черта върху много от съоръженията, които се строят за Олимпиадата, е употребата на дървен материал. За строежа на "Ариаке Арена", където ще се провеждат волейболните мачове, са използвани 88 кубически метра дървесина, като по-голямата част е от Япония. Плувният център, който струва 523 милиона долара, ще бъде последната завършена сграда за Токио 2020.

Олимпийските игри следващото лято ще се проведат от 24 юли до 9 август. /БГНЕС